Rozijnen-preischotel


De prei schoonmaken(goed wassen ) en in stukken van 8 cm. snijden. In een pan 1 liter water met zout aan de kook brengen en daarin de prei 3 minuten koken. Koud afspooelen en goed laten uitlekken.
De oven voorverwarmen op 200 0C.(hete luchtoven 180 0C.), de rozijnen weken in de sherry en de eieren met de room kloppen. Op smaak brengen met nootmuskaat, zout en peper.
In een ovenschaal de stukken prei naast elkaar schikken, overgieten met het ei-room- mengsel. In het midden van de oven schuiven en 20 minuten bakken.
De cashewnoten grofhakken en in een koekenpannetje(zonder vet) kort roosteren, tot je ze ruikt. Er 1 eetlepel boter bij doen, doorroeren. De rozijnen, compleet met de sherry erbijvoegen, doorroeren en aan de kook brengen.
Met dit mengsel de prei bedekken, de rest van de boter als vlokjes erover verdelen en nog 5 minuten bakken.
Succes en eet smakelijk!!
Uit het big book of basics!!

Europa

Nederland

Vegetarisch

4 pers

no:133/971 << >>
2 dikke preien (ong. 600 gr.)
zout
3 eetlepels rozijnen
4 eetlepels droge sherry
2 eieren
2 dl. room
peper uit de molen
versgeraspte nootmuskaat
80 gr. cashewnoten (andere noten kunnen ook)
2 eetlepels boter
1 flinke theelepel kerriepoeder