Zelfgemaakte harissa


Rooster het karwij- en komijnzaad in een droge koekenpan met een anti-aanbaklaag tot de zaadjes opsppringen. Laat ze afkoelen en stamp ze in een vijzel een beetje fijn.
Doe de tomaat, verse peper, munt, koriander, komijn, karwij en het zeezout in een kom en doe er de olie en de azijn bij.
Meng alles goed.!!




Succes en eet smakelijk!!!

Gebruik de harissa meteen, of bewaar hem een maand in een goed afgesloten pot in de koelkast.

Marokko

Marokko

Saus

no:134/971 << >>
100 gr. verse rode scherpe chilipepers zonder zaad , klein gehakt
100 gr. rijpe tomaten zonder vel en zaad klein gehakt
12 takjes verse munt klein geplukt
12 takjes verse koriander klein geplukt
4 tenen knoflook klein gehakt of geperst

1 eetlepel karwijzaad
1 eetlepel komijnzaad

1 eetlepel wijnazijn
4 eetlepels olijfolie
1 1/2 theelepel zeezout

totaal 300 gr.