Grieks gehaktbrood


Verwarm de oven voor op 200 oC. of 180 oC.(hete luchtoven).
Het broodje uitdrukken en in stukjes plukken, meng het met de feta, de groenten, knoflook, kruiden, eieren en tomatenpuree . Doe dit allemaal bij het gehakt. Breng het vervolgens goed op smaak met zout- peper en paprikapoeder. Kneed het goed.
Het vleesmengsel in een langwerpige ovenschaal leggen en er een brood van vormen. De tomaten wassen en rondom het vlees leggen. De olie over het gerecht druppelen en het ong. 1 uur in de voorverwarmde oven bakken.
Serveer het met gebakken aardappelen of aardappelpuree met knoflook.


Succes en eet smakelijk!!!

Europa

Griekenland

Vlees

6 pers

no:132/971 << >>
1 oudbakken broodje weken in lauwwarm water
1 bosje lenteui in smalle ringetjes gesneden
1 courgette in kleine blokjes gesneden
1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
4 tenen knoflook gehakt
1 puntpaprika uit een pot klein gehakt
1/2 bosje tijm gewassen en gedroogd, de blaadjes van de steeltjes rissen
200 gr. feta in blokjes gesneden
2 eieren
1 eetlepel tomatenpuree
500 gr. half- om half gehakt of lamsgehakt
zout
versgemalen peper
paparikapoeder
8 niet te grote tomaten
6 eetlepels olijfolie