Roergebakken zeebanket in een mandje van mie


Mandje: Vul het zeefje met de gekookte mie en leg er een ander zeefje bovenop. Frituur dit in een wok in hete olie. Laat het goed uitlekken. (dit kun je van tevoren maken)
Verhit de wok, doe er de olie in en roerbak snel de knoflook en de gemberwortel samen met de citroengras, citroenblad en de chilipeper.
Doe er dan de inktvis bij en roerbak alles ongeveer 2 minuten. Dan er de stukken visfilet erbij doen en dit mengsel 3 minuten voorzichtig roerbakken.
Voeg er dan de vissaus toe en haal er het citroengras en citroenblad uit.

Serveren: Vul het mandje met een deel van de vis en garneer het gerecht tot slot met een takje verse koriander.
Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Vis

4 pers

no:242/971 << >>
500 gr. stevige visfilet(verschillende soorten(bv. zeeduivel - roodbaars etc.) in grote stukken gesneden
150 gr. inktvis, schoongemaakt en in ringen gesneden
3 eetlepels olie
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel gemberwortel gehakt
2 tenen knoflook gehakt
1 rode peper zonder zaden gehakt
1 stengel citroengras geplet en grof gesneden
citroenblad nerf eruit gesneden

restje gekookte eiermie

olie om te frituren

garnering:
koriander