Knapperige Mihoen met vlees


Snijd het vlees zonder vetrandjes eerst in dunne plakken van ong. 1/2 cm. dik en vervolgens in dunne reepjes. Meng de helft van de knoflook met het vlees ,de azijn, een stevige snuf zout en vers gemalen peper in een kom door elkaar. Zet apart. Verhit de olie in de wok om te frituren. Bak hierin de mihoen knapperig. Schep ze eruit en laat goed uitlekken. Verhit de wok met de helft van de olie(nl. 3 eetlepels). Doe er dan het vlees erbij en bak het totdat het begint te kleuren en schep het uit de wok. Zet apart.
Verhit de resterende olie (nl. 3 eetlepels). Roerbak de paprika, de shitake en de lenteui ong. 2 minuten op hoog vuur, roer er dan de sojasaus en de honing door, vervolgens het vlees, de resterende knoflook, de ananas, korianderblad en de gefrituurde mihoen op 4 eetlepels na erdoor. Laat het omscheppend kort doorwarmen. Breng op smaak met wat zout en peper en bestrooi met de achtergehouden mihoen. Serveer op een schaal.

Succes en eet smakelijk!!

China

Canton

Vlees

6 pers

no:243/971 << >>
500gr. mager varkens- of kipfilet in dunne reepjes gesneden

6 tenen knoflook gehakt
5 eetlepels zwarte rijstazijn
zout
witte peper

150 gr. mihoen in een plastic zak gebroken

olie om te frituren

1 groene en 1 rode paprika in reepjes
200 gr. ananas in kleine blokjes gesneden
8 grote gedroogde paddestoelen geweekt,
in reepjes, zonder de stelen
2 lenteuien in ringetjes
2 eetlepels koriander of selderijblad gehakt

6 eetlepels olie

6 eetlepels sojasaus
2 eetlepels honing