Roergebakken kip met citroen en kappertjes


Verhit de wok en doe er 1 eetlepel olie in, bak vervolgens de rode ui tot ze zacht is, haal ze eruit en zet apart.
Verhit vervolgens de wok weer en doe er 1 eetlepel olie in met de helft van de boter, roerbak de helft van de kip tot ze goudbruin is en zet apart. Bak nu in nieuwe olie met de rest van de boter de andere helft van de kip. Doe er de andere gebakken kip bij met de gebakken uien.
Nu er de schil van de citroen met het sap en de kappertjes toevoegen, laat het goed verhitten en maak het op smaak met zout en peper en de gesneden basilicum.
Garneer het met plakjes citroen en blaadjes basilicum.


Succes en eet smakelijk!!
Tip:
Heerlijk met romige aardappelpuree.

Europa

Spanje

Gevogelte

4 pers

no:241/972 << >>
1 rode uit in dunne reepjes gesneden
750 gr. kippenborstfilet en blokjes gesneden
olijfolie om te bakken
25 gr. boter
schil van 1 citroen dun in reepjes gesneden(zesteur)
sap van 1 citroen
2 flinke eetlepels kappertjes uitgelekt
15 gr. basilicum in reepjes gesneden

garnering
plakjes citroen
blaadjes basilicum