Gestoomde vis in een mandje


gestoomdevis.jpg Besprenkel de binnen- en buitenkant van de vis met citroensap. Leg de vis op een bord, dat in een stoommandje of stoompan past. Vermeng in een kom de ingrediënten voor de marinade. Wentel de vis er goed door en laat het vervolgens 15 minuten rusten.
Vermeng de smaakmakers en zet apart.
Zet het bord met de vis in een stoommandje of pan, leg het deksel op het mandje en stoom de vis 15-20 min. boven een wok of pan met kokend water. Verhit de olie in een steelpannetje en bak op een matig vuur de lenteui en de gemberwortel ongeveer 2 minuten. Schep er de smaakmakers door en laat het goed heet worden. Haal de bestaande schotel uit de stomer of serveer in de stoommand, ontvel de vis aan de bovenkant, schep er wat overtollig nat af en schenk de hete saus erover.
Garneer met de dunne reepjes lenteui.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Je kunt hier ook visfilet voor gebruiken maar persoonlijk vind ik een hele vis smakelijker. Dit gerecht gaat heel goed samen met gekookte of gestoomde rijst en met een groentegerecht.

China

Canton

Vis

4 pers

no:506/971 << >>
Benodigdheden
1 hele schoongemaakte vis van ongeveer
750 gr. zeebaars, schelvis, wijting, forel of zalmforel
2 eetlepels citroensap
--------

Marinade
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel maïzena
1 eetlepel rijstwijn
1 cm . klein gehakte gemberwortel
1/2 eetlepel vers gemalen peper
--------
Smaakmakers
2 eetlepels kippenbouillon
2 eetlepels rijstwijn
1 theelepel palmsuiker
1/2 theelepel zout
---------

1/2 dl. olie
6 lenteui of jonge prei in dunne reepjes
2 schijfjes gemberwortel in dunne reepjes
----------
Garnering
2 lenteui in reepjes gesneden