Roergebakken garnalen in chili-tomatensaus


Strooi de droge maizena en sprenkel de rijstwijn en zout over de garnalen zodat ze goed bedekt zijn. Laat een half uur staan.
Meng de saus-benodigdheden en zet apart.
Verhit de wok, doe er de olie, uien, knoflook, gember en de rode peper in, roerbak 30 seconden. Doe er dan de garnalen bij en bak tot ze rose worden 2 - 3 minuten. Nu er de saus bij gieten en nog 1 minuut laten sudderen, tot de garnalen mooi gaan glimmen.
Serveer ze op een bedje van gesneden sla of andere groene groente zoals spinazie en pakchoi.



Succes en eet smakelijk
Tip: Traditioneel is de garnalen te bereiden met de schaal erom. De smaak is dan beter en geuriger. De garnaal blijft dan steviger.

China

Canton

Schaaldieren

4 pers

no:769/975 << >>
500 gr. schoon gemaakte rauwe garnalen en in de vorm van een vlinder gesneden

1 eetlepel maizena
1 eetlepel rijstwijn
1/2 theelepel zout

saus
1/4 kopje ketchup
2 eetlepels hoisinsaus
1 theelepel worcestershiresaus
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel verse basilicum gehakt

2 eetlepels olie
2 eetlepels gehakte ui
1 eetlepel gehakte knoflook
1 eetlepel gehakte gemberwortel
1/2 theelepel verkruimelde gedroogde rode peper