Roergebakken rijstmie met groenten


Week de mie 15 min. in warm water totdat ze zacht zijn, laat ze uitlekken en zet apart.
Meng de smaakmakers en zet ook apart.
Verhit de wok en doe er dan de olie in, bak vervolgens de knoflook, totdat deze gaat ruiken, laat ze niet te donker worden, doe er dan de reepjes groente bij en roerbak ong. 1 minuut.
Dan vervolgens de smaakmakers er door roeren.
Op het allerlaatste de geweekte mie erbij en doen en roerbak het met liefde(zachtjes), ongeveer 2 minuten.
Goed laten doorwarmen en naar wens nog vissaus (of zout) toevoegen.

Succes en eet smakelijk!

Thailand

Thailand

Mie

4 pers

no:770/975 << >>
150 gr. droge rijstmie(mihoen)

3 eetlepels olie
4 tenen knoflook gehakt
1 kleine winter wortel grof geraspt
2 stelen bleekselderij in dunne reepjes van 1 cm. gesneden
1/4 kool in dunne reepjes


smaakmakers
3 eetlepels bouillon
1 flinke eetlepel oestersaus
1 eetlepel vissaus
1/2 eetlepel basterd- of palmsuiker
beetje peper