Gekarameliseerde garnalen


Verhit de wok, doe er de olie in, draai de olie rond in de wok. Doe er dan de garnalen, knoflook en de sjalotten in. Roerbak 1 minuut of totdat de garnalen roze beginnen te worden. Haal ze uit de wok en zet apart.
Doe nu de suiker, vissaus en de azijn in de wok met 1.25 dl. water en laat de saus 5-10 minuten koken of totdat hij ingekookt en stroopachtig is.
Nu de garnalen terug in de wok en roerbak ze 1-2 minuten of totdat ze doorgewarmd en bedekt zijn met een laagje karamel.
Roer er nu de koriander door en serveer het gerecht met de partjes limoen.

Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Schaaldieren

4 pers

no:768/975 << >>
2 eetlepels olie
ong. 20 grote rauwe garnalen gepeld en schoon gemaakt
3 tenen knoflook gehakt
3 rode sjalotten gehakt

5 eetlepels palmsuiker
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels rijstwijnazijn
1.25 dl. water

2 eetlepels gehakte verse koriander

garnering
partjes verse limoen