roergebakken asperges-peultjes en lamsfilet


Blancheer de asperges 5 minuten. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken. Zet apart. Meng de benodigdheden voor de marinade en zet daar de gesneden asperges in en zet apart. Meng de smaakmakers en zet apart. Verhit de wok en doe daar de olie in en verhit het tot er rook af komt. Bak vervolgens de reepjes lamsvlees(zorg dat de reepjes niet aan elkaar vast bakken) en laat ze kort bakken.Voeg de peultjes kort toe, schep alles uit de wok en laat het goed uitlekken. Giet de olie uit de wok. Verhit de wok opnieuw, schep er 2 eetlepels olie in en voeg er de reepjes gemberwortel, knoflook en lenteui bij. Roerbak alles goed en doe er dan de asperges met de marinade bij. Nu er de smaakmakers toevoegen en aan de kook laten komen. Als het kookt er het maizena-watermengsel toevoegen tot het bind en gaat glanzen.
Serveer het met rijst.
Succes en eet smakelijk!!

China

Canton

Vlees

6 pers

no:62/971 << >>
6 asperges geschild en in schuine stukken gesneden van 5 cm.
600 gr. lamsfilet in reepjes gesneden
3 lenteui in reepjes gesneden
4 plakjes gemberwortel in reepjes gesneden
4 tenen knoflook in reepjes gesneden
250 gr. peulen schoon gemaakt

3 dl. olie
1 theelepel zout

marinade
1 eetlepel maizena
3 eetlepels rijstwijn
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel br. suiker(palmsuiker)

smaakmakers
6 eetlepels kippenbouillon
1 theelepel br.suiker(palmsuiker)
1 eetlepel mushroom-sojasaus of donkere sojasaus
1 1/2 eetlepel rijstwijn

1 1/2 eetlepel maizena-water mengsel