Paarden in galop (Ma Haw)


Hak de pinda’s fijn en zet apart.
Verhit de wok en doe er de olie in, daarna het gehakte vlees, knoflook en de lenteui. Bak totdat het vlees niet meer roze is. Giet het grootste deel van het vet uit de pan. Voeg suiker en peper toe en roerbak nog 1-2 minuten. Voeg de pinda’s toe, roer alles goed door elkaar en haal van het vuur en laat op een schaal afkoelen.
Bekleed een platte schaal met slablaadjes. Schil de ananas en snijd er 5 - 6 schijven van. Snijd de schijven op hun beurt in partjes. Leg het fruit op de schaal met slablaadjes.
Leg het vleesmengsel op het fruit en garneer met munt of koriander en fijngehakte chilipeper.
Serveer op kamertemperatuur of gekoeld.
Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Vlees

4 pers

no:61/972 << >>
1 eetlepel olie
500 gr. varkensvlees gehakt
6 tenen knoflook gehakt
3 lenteui gehakt
3/4 kop geroosterde, gezouten pinda’s
1 verse ananas
1/3 kopje suiker
1/2 theelepel peper
slablaadjes
blaadjes munt en of koriander
fijngehakte chilipeper