Kiplaksa


Voor de balletjes: doe alle benodigdheden in een keukenmachine en meng ze tot een samenhangende massa. Rol het met natte handen van 1 eetlepel kipgehakt mooie balletjes.
Doe de rijstmie in een vuurvaste kom, schenk er kokend water op en laat hem 6 - 7 min. staan. Laat de mie goed uitlekken.
Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Voeg de laksapasta toe en bak er in 1- 2 minuten een geurig mengsel van. Giet de bouillon erbij, draai het vuur laag en laat alles 10 min. sudderen. Dan er de kokosmelk en de kipballen erbij en laat het geheel nog 5 minuten sudderen, tot de balletjes goed gaar zijn.
Verdeel de mie, de tofoezakjes en de tauge over de soepkommen en schep de soep erover(verdeel nu ook de balletjes)
Garneer de soep met munt en koriander en geef er partjes limoen en desgewenst vissaus bij.
Succes en eet smakelijk!!!

Vietnam

Vietnam

Soep

4 pers

no:108/971 << >>
kipballetjes
500 gr. kip filet gehakt
1 rode chilipeper fijn gehakt
2 tenen knoflook gehakt
1/2 rode ui klein gesnipperd
1 stengel citroengras alleen het witte deel fijngesneden
2 eetlepels fijn gehakte korianderblaadjes

200 gr. gedroogde rijstmie
1 eetlepel olie
80 gr. laksapasta
1 liter bouillon
5 dl. kokosmelk
8 gefrituurde tahoezakjes, diagonaal doormidden gesneden
100 gr. tauge
2 eetlepels in stukjes gescheurde muntblaadblaadjes
3 eetlepels in stukjes gescheurde korianderblaadjes

partjes limoen, voor erbij
vissaus voor erbij(naar keuze)