Rode snapper in bananenbladeren


Maak diagonale inkepingen in beide kanten van de vis. Vul de wok voor de helft met water en breng aan de kook.
Dompel elk stuk bananenblad 15-20 sec. onder in het hete water, zodat ze soepel worden. Haal ze voorzichtig uit het water, spoel ze af met koud water en droog ze met keukenpapier.
Doe de kokoscreme, koriander, munt, limoensapp, lenteuitjes, limoenblaadjes en chilipepers in een kom en meng goed.
Leg de bananenbladeren op een werkblad en leg in het midden van het blad een visje en een gehalveerde stengel citroengras. Verdeel het koriander-muntmengsel over de vis.(wrijf het mengsel goed in de inkepingen) Wikkel de bananenbladeren om de vis, zodat je mooie pakketjes krijgt. Maak elk pakketje dicht met een satestokje of coctailprikker.
Leg de pakketjes in een enkele laag in een grote bamboestoommand(en) en plaats de stoommand boven een wok met zacht kokend water. Dek de manden goed af en laat de vis 15-20 min. stomen tot hij gaar is.
TIP: Haal de vis uit de stoommand en serveer hem direct, in het bananenblad, met gestoomde rijst en Aziatische bladgroente. Wissel de manden halverwege de kooktijd om,zodat de vissen gelijktijdig gaar worden.

Thailand

Thailand

Vis

4 pers

no:608/971 << >>
4 kleine rode snapper of andere stevige visjes, schoongemaakt
4 stukken bananenblad 30-30 cm.
1/2 dl. kokoscreme
6 eetlepels gehakte verse koriander
6 eetlepels gehakte verse munt
sap van 3 limoenen
3 lenteui in dunne ringetjes gesneden
4 limoenblaadjes in fijne reepjes geneden
2 rode chilipepers z..z. in dunne ringetjes gesneden
4 stengels citroengras in de lengte gehalveerd
zout en versgemalen peper