Bundeltjes van lenteui en bleekselderij


Snijd de bleekselderij in stukken van 10 cm. en dan de repen in dezelfde dikte als de lenteui. Snijd het uiteinde van de lenteui en snijd de lenteui in stukken van 10 cm. Bewaar het groene deel om de bundeltjes vast te binden. Laat het groene deel van de lenteui 30 seconden of totze felgroen zijn in kokend water liggen en dompel ze dan in ijswater. Giet ze af en dep ze droog met keukenpapier.
Verdeel de stukken lenteui en bleekselderij in zes dezelfde bundeltjes. Bind elk bundeltje stevig vas met een groen stuk lenteui.
Verhit de boter in een koekenpan. Bak de bundeltjes 1 minuut per kant op middelhoog tot hoog vuur. Haal de bundeltjes uit de pan. Doe het selderijzaad in de pan en bak het 30 seconden. Voeg de honing, bouillon, sojasaus en het maizenapapje toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en blijf roeren. Leg de bundeltjes in de saus. Verwarm ze 7 minuten of tot ze zacht zijn. Serveer ze meteen, met het kookvocht.
Succes en eet smakelijk!!

-Nieuw-

China

Groenten

4 pers

no:607/971 << >>
4 stengels bleekselderij geschild
24 lenteui
30 gr. boter
1/2 eetlepel selderijzaad
1 /2 eetlepel honing
2 dl. bouillon
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel maizena-watermengsel