Rendang sapi


Pureer alle benodigdheden voor het specerijenmengsel.
Snijd het rundvlees in ruitjes van 2.5 x 2.5 cm. en o.5 cm. dik. Doe het vlees, het specerijenmengsel en de andere benodigdheden in een wok en breng het langzaam aan de kook onder voortdurend roeren, zodat de kokosmelk niet schift.
Laat alles op laag vuur koken onder af en toe roeren, tot het vlees zeer mals is en de saus is ingedampt. Laat het vlees verder sudderen tot het uiteindelijk in het vet van de kokosmelk mooi bruin wordt gebakken.




Succes en eet smakelijk!!!






Azie

Indonesie

Vlees

6 pers

no:609/971 << >>
Specerijenmengsel:
8 rode chilipepers, fijngehakt
12 sjalotten, gepeld en gehakt
10 tenen knoflook, gepeld en gehakt
5 cm. gemberwortel geschild en gehakt
5 cm. laoswortel geschild en gehakt
1 theelepel zwarte peperkorrels gekneusd

1 kg. runderstoofvlees (sucadelapjes)
2 liter kokosmelk
3 salamblaadjes
3 djeroek-poeroetblaadjes
3 verse kurkumablaadjes(indien gewenst)
1 kaneelpijpje van 8 cm.
5 hele anijssterren
5 kardemompeulen, gekneusd
1 theelepel zout