Rijstnoedels met pikant varkensvlees


Smelt de suiker al roerend in een steelpannetje tot ze lichtbruin is. Doe er de vissaus bij en laat borrelend koken. De saus vervolgens door de vleesreepjes roeren en zet apart. Overgiet de rijstnoedels met heet water en laat het 20 minuten weken.
Verdeel alle voorbereidde benodigdheden over de borden en plaatjs vrijhouden voor wat er nog moet komen.
Verhit de wok en doe er de olie in en bak het vlees in 2 porties 2 minuten(flink bakken). Als de tweede portie gebakken is, de eerste erdoor scheppen en door laten warmen. Het vlees eveneens over de borden verdelen.
De rijstnoedels in kommetjes scheppen.De kruiden, de komkommerreepjes, de tauge en de ringetjes bosui erover verdelen. Daarop komt het vlees met wat saus en wat pinda’s.

Succes en eet smakelijk!!!

Vietnam

Vietnam

Mie

4 pers

no:409/971 << >>
700 gr. varkenshaas of filet in smalle reepjes gesneden
80 gr. suiker
5 eetlepels vissaus
250 gr. dunne rijstnoedels
1 bosje lenteui in ringetjes gesneden
1 grote bos munt(bij voorkeur Thaise) de blaadjes van de steeltjes geplukt
1 bosje basilicum(bij voorkeur Thaise) de blaadjes van de steeltjes geplukt
1 bosje koriander, de blaadjes van de steeltjes geplukt
1 komkommer, in de lengte halveren, de zaadje eruit halen en in halve maantjes gesneden
200 gr. tauge 1 minuut geblancheerd
100 gr. geroosterde gezouten pinda’s klein gehakt
2 eetlepels olie

Dipsaus
2-4 rode pepers klein hakken
2 tenen knoflook klein hakken
6 eetlepels vissaus
4 eetlepels limoensap