kip met bamboe ananas en noten


Meng de benodigdheden voor de marinade en zet daar het vlees in(30 minuten).
Laat de ananas uitlekken, maar vang het sap op en voeg water toe tot 5 dl. Snijd elke ananasschijf in zessen. Snijd de bamboescheuten in dunne reepjes.
Verhit de wok en doe er de olie in. Laat het vlees goed uitlekken en braad het zachtjes aan. Haal uit de olie en zet apart. Bak de noten kort in de olie en voeg er vervolgens de ananas en de bamboereepjes bij. Verhit dit geheel en doe er dan het vlees weer bij.
Saus: Vermeng de maizena met wat water. Maak de tomatenpuree samet met het ananassap warm. Laat de saus kort koken en breng op smaak met suiker, tabasco, peper en sojasaus. Giet het maizena-watermengsel erdoor en laat de saus nog eventjes koken.
Schep de saus over het vlees, de noten en de groenten.
Serveer het heet met witte rijst. Succes en eet smakelijk!!

TIP: DE SAUS KUN JE AL VAN TE VOREN MAKEN

China

Shanghai

Gevogelte

4 pers

no:408/971 << >>
marinade
4 eetlepels rijstwijn
4 eetlepels sojasaus
1 theelepel vers gemalen zwarte peper

500 gr. kipfilet in dunne plakjes gesneden
1 blik ananas in schijven
125 gr. bamboescheuten (blik)

6 eetlepels olie
200 gr. gemengde noten

saus
2 eetlepels maizena
4 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel palmsuiker
1/4 theelepel chilisaus(tabasco)
1/4 theelepel vers gemalen zwarte peper
2 eetlepels sojasaus