Kipsalade met koolreepjes


Bedek de kipfilet in een pan met water dat zij net onderstaat. Aan de kook brengen met wat zout en peper. De kipfilet met een deksel op de pan op laag vuur ong. 10 minuten laten garen, laat het in het kookvocht afkoelen.
Meng de kool met de wortel, de fijngehakte peper, de lenteui, wat zout en de suiker, kneed het licht. Laat de groenten ong. 15 minuten rusten, zodat ze iets zachter worden, maar wel knapperig blijven.
De sojasaus, het limoensap en de rijstazijn door elkaar roeren. De kipliet uit het vocht halen en in stukjes plukken. De groenten en de kip met de saus en de kruiden mengen, breng het op smaak en serveer.

Succes en eet smakelijk!!!!

Dit is een heerlijke salade voor een eetfeestje

Vietnam

Vietnam

Salade

4 pers

no:410/971 << >>
300 gr. kipfilet
zout- vers gemalen peper
1/2 kleine witte kool of spitskool, in dunne reepjes gesneden zonder stronk
1 wortel, in dunne reepjes gesneden(julienne)
1 verse rode peper ontzaad, klein gehakt
4 lenteuitjes in lange reepjes gesneden
1 eetlepel palmsuiker
1 theelepel zout

3 eetlepels sojasaus
3 eetlepels limoensap
1 eetlepel blanke rijstazijn

1/4 bosje koriander grof gehakt
1/2 bosje munt grof gehakt