Laksa lemak mie in kruidige kokosmelk


evenlunchen.jpg Pureer alle benodigdheden voor het specerijenmengsel in een vijzel; voeg 1/2 eetlepel olie toe.
Verhit de rest van de olie en bak het mengsel in 10 minuten zachtjes maar roer af en toe. Voeg het limoenblad, gemberschijfjes en bouillon toe en breng aan de kook.Voeg de kokosmelk, suiker vissaus en zout toe en draai het vuur laag. Laat onafgedekt 10 tot 15 minuten heel zacht koken.
Doop voor het serveren de verse mie enkele seconden in kokend water om hem warm te maken. De gedroogde mie koken volgens de gegevens op de verpakking.
Verdeel de mie, kip, tauge en garnalen over 6 kommen. Schep er wat saus over en leg er wat komkommer, omelet, chilipeper en lenteuitjes bij.
Serveer met kleine bakjes sambal trassi en partjes limoen.
Succes en eet smakelijk!!!!!

Tip: Je kunt inplaats van eiermie goed rijstmie gebruiken.

Azie

Maleisie

Mie

6 pers

no:610/971 << >>
Specerijenmengsel
8 rode chilipepers fijngehakt,8sjalotten, fijngehakt,
1 stengel sereh, fijn gesneden 2 cm.verse laos, fijngehakt 1/2 theelepel garnalenpasta1 theelepel geelwortelpoeder
1 dl. olie
6 limoenblaadjes gekneusd
2 cm. gemberwortel in dunne schijfjes en gekneusd
1 1/2 liter kippenbouillon
600 ml. kokosmelk ( 1 1/2 blikje)
4 volle eetlepels palmsuiker
3 eetlepels vissaus
500 gr. dunne verse eiermie, of gekookte gedroogde eiermie of rijstmie
500 gr. kipfilet, gestoomd en in stukjes geplukt
150 gr. tauge, geblancheerd
12 gepelde garnalen, gestoomd
Garneren met: dunne reepjes komkommer
3 eieren, tot dunne omeletten gebakken, in reepjes gesneden 2 rode chilipepers, in ringetjes2 lenteui, in dunne ringetjes
6 eetlepels sambal trassi 6 partjes limoen