Quiche van geitenkaas, tijm en lenteui


Maak de quichebodem vlg. het bijgaande recept.(geen suiker gebruiken). Quichevulling: Verhit de boter in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de lenteuitjes, de knoflook en de bouillon toe en schep alles goed om. Draai het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat ca. 15 minuten sudderen tot de lenteui gaar is.
Neem de quiche bodem uit de oven en zet weg. Schuif het rooster boven in de oven. Laat de oven op 190 oC.
Doe de geitenkaas en zure room in een kom en prak met een vork tot een zachte pasta. Voeg de eieren en gehakte tijm toe en schep goed om.
Neem het deksel van de koekenpan met lenteui en draai het vuur hoog. Kook ca. 3 minuten tot het vocht verdampt is. Schep de lenteui door het kaasmengsel en breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in de voorgebakken quichebodem.
Zet de quiche ca. 25 - 35 min. bovenin de oven tot een in de quiche gestoken satestokje er schoon uitkomt. Neem de quiche uit de oven en garneer met takjes verse tijm. Serveer warm of op kamertemperatuur in punten.

Succes en eet smakelijk!!

Europa

Spanje

Vegetarisch

6 pers

no:371/972 << >>
1 voorgebakken korstdeeg taartbodem van 23 cm. doorsnee ( de suiker weglaten)

Vulling:
15 gr. boter
24 jonge lenteuitjes, in stukjes van 1 cm. lang gesneden

2 bollen zeer jonge knoflook, of 2 tenen gewone knoflook, grof gehakt
4 eetlepels kippenbouillon

125 gr. verse geitenkaas

1.25 dl. zure room

2 eieren

1/2 theelepel gehakte verse tijm, plus wat takjes verse tijm voor de garnering

zout en versgemalen peper