Provencaalse paprikasoep


Bak de knoflook en de sjalotjes in de olijfolie glazig. Nu de paprikastukjes toevoegen en meebakken tot ze zacht zijn. De tomaten en het sap erbij doen met de pernod of de pastis en de bouillon en de provencaalse kruiden het laatste moment erbij doen. Laat het zachtjes smoren en maak het op smaak met vers gemalen peper en zout.
De soep grof pureren en warm serveren met een schepje zure room.



Succes en eet smakelijk!!

Europa

Italie

Soep

4 pers

no:234/971 << >>
2 grote rode paprika’s in blokjes gesneden
1 blik gepelde tomaten (225 gr.) of 1 pond tomaten zonder vel in stukjes gesneden
3 tenen knoflook gehakt
6 sjalotten gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel pernod of pastis
1 eetlepel provencaalse kruiden
6 dl. kippenbouillon
zure room
croutons