Zalm in teriyakisaus


Meng de benodigdheden voor de marinade en zet daar de zalm in. Laat ze 15 minuten marineren.
Verhit de grillpan en bak de zalm tot ze bijna gaar is schep er af en toe wat van de marinade over.
Schep de zalm met saus op een bordje en sprenkel er wat sesamolie over.
Bestrooi met sesamzaad en lenteui.
Succes en eet smakelijk!!
Tip: Voor het gourmetten heb je de zalm in dunne plakjes van 2 cm. gesneden.

Japan

Japan

Vis

6 pers

no:233/971 << >>
marinade
1 rode peper ontzaad en fijngehakt
1 cm. gemberwortel gehakt
2 eetlepels mirin
4 eetlepels rijstwijn (sake)
1 dl. Japanse sojasaus(kikkoman)
2 eetlepels palmsuiker

600 gr. verse zalmfilet in 6 stukken van ong. 100 gr.

sesamolie

6 eetlepels sesamzaad geroosterd
3 lenteui in dunne ringetjes gesneden