pikante pilau rijst met sperziebonen of groene asperges


Was de rijst enkele keren in warm water, week 20 minuten in koud water en giet af.
Verwarm de olie in een grote koekenpan en voeg de komijnzaadjes, kruidnagels en kardemompeulen toe. Voeg wanneer de kruiden beginnen te knisperen, de rijst toe en roer voorzichtig 3 minuten op een gematigde warmtebron.
Voeg de bonen of asperges, 1 theelepel zout, saffraan en 8 dl. heet water of lichte bouillon toe. Breng aan de kook, zet de warmtebron lager, leg het deksel op de pan en laat ong. 5- 8 minuten koken tot er putjes in de rijst komen.
Maak de rijst los met een vork en garneer met de geroosterde amandeltjes.

Succes en eet smakelijk!!!

India

India

Rijst

6 pers

no:235/971 << >>
300 gr. basmati- of pandan rijst

1 eetlepel olie
1 theelepel komijnzaadjes
10 kruidnagels
8 groene kardemompeulen, heel
8 dl. bouillon

100 gr. groene asperges of sperziebonen schuin door de helft gesneden
1/2 theelepel saffraandraadjes
zout

garnering
2 eetlepels geroosterde amandelschaafsel