Pompoensoep met pistachenoten


Hol de pompoentjes uit zonder de schil te beschadigen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bak de sjalot met de knoflook en de gember ongeveer 1 minuut in de olijfolie. en doe daar de wortel bij en laat een paar minuten bakken, voeg de pompoenblokjes en de helft van de pistachenoten toe. Bak deze ongeveer 3 minuten mee. Blus af met de bouillon, voeg de peper toe en laat de soep op laag vuur 20 minuten trekken.
Blend de soep fijn met de staafmixer en breng het op smaak met zout, peper en citroensap.
Bestrijk de uitgeholde pompoenen aan de binnenkant met olijfolie, zout en peper. Zet ze 15 minuten in een oven van 150 oC.
Schenk de warme soep in de uitgeholde pompoentjes.
Garneer met een toefje dikke yoghurten de resterende pistachenootjes.

Succes en eet smakelijk !

Europa

Fusion

Soep

4 pers

no:154/971 << >>
4 pompoentjes van 500 gr.
80 gr. pistachenoten
1 sjalot, gesnipperd
1 knoflookteen gehakt
1 cm. gemberwortel gehakt
3 eetlepels olie
0.75 ltr. groente- of kippenbouillon
1 winterwortel in blokjes gesneden
1 groene peper, zonder zaadlijst gehakt
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels dikke yoghurt
zout en peper