Traditionele mini-loempia’s


Meng de smaakmakers en zet apart.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok, voeg er de knoflook en gember aan toe en roerbak tot ze beginnen te geuren. Schep er het vlees- en garnalen mengsel bij en roerbak ongeveer 3 min. tot het mengsel van kleur verandert. Schep het mengsel in een kom en zet apart.
Verhit de overgebleven olie in de wok, voeg er dan de bleekselderij, wortel, waterkastanjes, lenteui en de kool toe. Draai het vuur hoog en roerbak circa 2 minuten tot de groente bijna gaar is. Giet de smaakmakers in de wok bij de groente en laat het goed mengen ong. 1 minuut. Schep het uit de wok en laat het goed afkoelen. Schep er nu het vleesmengsel en de sesamolie door.
Leg de loempiavellen met de punt naar je toe en strijk het maizena-waterpapje langs de rand. Schep 1 eetlepel vulling in het midden van het vel en vouw eerst de onderhoek naar het midden en daarna de twee zijkanten en vervolgens goed oprollen. Maak de randen dicht met het maizenapapje. Verhit de olie in de wok en bak de loempia’tjes in porties goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze en geef er een zoetzure saus of sambal bij.

Succes en eet smakelijk!!

China

Shanghai

Schaaldieren

4 pers

no:153/971 << >>
2 eetlepels olie
2 tenen knoflook, gehakt
1 eetlepel gember gehakt

100 gr. varkensvlees gehakt
100 gr. kippenvlees gehakt
100 gr. rauwe garnalen gehakt

2 stengels bleekselderij fijn gesneden
1 kleine wortel grof geraspt
4 waterkastanjes fijn gehakt
4 lenteui gehakt
100 gr. Chinese kool in dunne sliertjes

smaakmakers
1 eetlepel maizena
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels kippenbouillon

1 theelepel sesamolie

12 kleine diepvries loempiavellen ontdooid
1 eetlepel maizena met 2 eetlepels water gemengd

olie om te bakken