Mangokip


Meng de benodigdheden voor de marinade en zet hier de stukken kip in. Laat 20 minuten marineren.
Verhit de wok. Doe er olie in en laat deze heet worden. Draai het vuur laag en doe de stukjes kip erin. Pas op dat de kip niet aan elkaar plakt, dus goed roeren. Als de kip na 2 minuten wit gekleurd en gaar is het geheel er uit halen en laten uitlekken, zet apart.
Laat nu 2 eetlepels olie in een wok verhitten voeg de gember, de knoflook en lenteui toe en roerbak 30 seconden. Doe er dan de rijstwijn, het zout, peper, de sesamolie en de uitgelekte kip toe. Roerbak nog 1 minuut. Voeg de mango toe en meng alles voorzichtig tot de mango warm is.
Garneer met veel gehakte koriander, schep het gerecht op een warme schaal en serveer direct.

Succes en eet smakelijk!!
Tip: Dit is een fijn mals gerecht, dit kan heel goed als een voorgerecht of als een lauwe salade gegeven worden.

China

Hongkong

Gevogelte

4 pers

no:197/971 << >>
500 gr. kipfilet in stukjes van 2 1/2 cm. gesneden

marinade:
1 eiwit
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel maizena
vers gemalen peper naar smaak

olie om te frituren

2 eetlepels olie
1 eetlepel verse gemberwortel gehakt
1 eetlepel knoflook gehakt
2 lenteui gehakt
2 eetlepels rijstwijn
1 theelepel zout
1 theelepel peper
1 theelepel sesamolie

2 mango’s geschild en in stukken van 2 1/2 cm. gesneden

garnering:
2 eetlepels fijngehakte verse koriander\