Pittige kokoskip met kardemom


IMG_1609.jpg Maak de marinade. Stamp de kardemompeulen kapot in een vijzel en haal de zaden eruit. Doe de kardemomzaadjes, gember, knoflook, de helft van de yoghurt, chilipepers, komijn, koriander, kurkuma, limoenrasp en het limoensap in een keukenmachine. Maal tot een glad mengsel, breng op smaak en giet het in een grote glazen schaal.
Voeg de kip toe en schep hem door de marinade. Dek de schaal af en zet hem 6-8 uur, of een nacht in de koelkast.
Verhit de olie in een grote wok op laag vuur. Voeg de kip toe en bewaar de marinade. Bak de kip rondom bruin. Voeg de kokosmelk en de rest van de yoghurt, de marinade en de chilipepers toe en breng het mengsel aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de curry zonder deksel 30-35 min. pruttelen. Proef en breng op smaak. Roer de gehakte koriander erdoor, schep de curry in kommen en sprenkel de yoghurt erover.
Succes en eet smakelijk!!

-Nieuw-

Maleisie

Gevogelte

4 pers

no:464/971 << >>
1.5 kg. kipdrumsticks
2 eetl. olie
4 dl. kokosmelk
4-6 groene pepers, in de lengte gehalveerd
3 eetl. fijngehakte koriander
zout- en vers gemalen peper
yoghurt, om te besprenkelen

Marinade
1 eetl. kardemompeulen
1 eetl. gember geraspt
1 eetl. klein gehakte knoflook
1 dl. yoghurt
2 verse groene chilipepers z.z. klein gesneden
1 theel. gemalen komijn
1 theel. gemalen koriander
1 theel. gemalen kurkuma
geraspte schil en sap van 1 limoen