romige saffraanyoghurt


Leg een stuk kaasdoek of dik keukenpapier in een zeef en zet dit op een grote kom. Schep de yoghurt in de zeef, dek af met een stukken keukenpapier en zet 30 minuten apart om overtollig vocht te verwijderen.
Haal de zaadjes uit de kardemompeulen en plet ze in de vijzel. Er is 1 theelepel gemalen kardemom nodig.
Haal het doek of papier van de yoghurt, schep de uitgelekte yoghurt in een kom en roer de suiker erdoor. Meng de saffraandraadjes met de melk en voeg samen met de gemalen kardemom aan de yoghurt toe.
Roer het yoghurtmengsel enkele minuiten goed door elkaar.**
Verdeel het mengsel over de glazen en bestrooi met de pistachenoten.
Plaats ieder glad op een schoteltje, leg hier wat plakjes mango op en serveer op kamertemperatuur.
Succes en eet smakelijk!!!

Tip: vanaf ** kun je het van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

India

Madras

Nagerecht

6 pers

no:236/971 << >>
7 dl. Griekse yoghurt
2 kardemompeulen
of 1 theelepel gemalen kardemompoeder
100 gr. bruine basterdsuiker
8 -10 saffraandraadjes
1 theelepel melk

garnering
1 eetlepel pistachenoten gehakt
1 rijpe mango, in plakjes gesneden