Pikante ananassalade


Snijd de ananas zodanig in de lengte doormidden dat de groene bladkroon volledig aan de ene helft blijft vastzitten (een deksel eraf snijden). Hol de helft met het groen met behulp van een klein mesje en een lepeltje voorzichtig uit en laat 1 cm. brede wand zitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van circa 1/2 cm. Zet apart.
Klop de soja en de vissaus met de azijn en de suiker in een grote kom zodat de suiker oplost. Meng er dan de olie door. Voeg er de lenteuitjes, gemberwortel, knoflook en chilipeper aan toe. Meng het goed. Dan de ananas- en de komkommerblokjes aan het bovenstaande mengsel toevoegen. Meng het goed. Laat het dan 10 minuten aan elkaar wennen. Proef het en breng het op smaak . Meng vervolgens de helft van het koriandergroen er door.
Schep de salade in de uitgeholde ananashelft en de rest van de salade serveer je er omheen. Garneer met de andere helft van het korianderblad. Serveer het op een grote platte schaal.
Succes en eet smakelijk!
Tip: Dit is een mooi buffetgerecht

Thailand

Thailand

Salade

4 pers

no:319/971 << >>
1 grote rijpe ananas
1 komkommer zonder zaad in blokjes van
1/2 cm. gesneden
1 * raddichio sla gescheurd in hapklare stukjes


Dressing
6 eetlepels sojasaus
1 eetlepel vissaus
3 eetlepels witte rijstazijn
1 eetlepel palm- of basterdsuiker

3 eetlepels olie

3 lenteuitjes klein gehakt
1 teen knoflook klein gehakt
1 grote schijf gemberwortel klein gehakt
1 rode chilipeper zonder zaad klein gehakt
1 eetlepel koriander klein gehakt



Garnering
korianderblaadjes

* raddichio is rode sla