Gestoomde forelfilets in slablad gevuld met Thaise vulling


Maak de vulling: Verhit de olie in een steelpan en sauteer de lenteui en knoflook ongeveer 30 seconden. Haal de pan van het vuur en roer er de rest van de benodigdheden door. Laat het afkoelen. (Je kunt dit al van tevoren maken, zorg als je het gaat gebruiken het goed koud is.)
Leg de visfilets plat, velkant naar boven. Strooi er zout en peper over en vervolgens de vulling er egaal over verdelen. Rol vervolgens de dunne kant van de filets naar binnen en de dikke kant naar boven zodat er een mooi pakketje ontstaat. Giet heet water over de blaadjes sla en laat ze goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Rol nu de visrolletjes in de blaadjes sla (voor ieder rolletje 2 slablaadjes). Rol ze goed in zodat ze geen vulling verliezen.
Leg de ingepakte visrolletjes op een platte schaal die in een stoommand past. Laat ze vervolgens 8 minuten stomen(niet langer anders wordt de vis taai). Garneer ze met het achtergehouden korianderblad.
Serveer het met witte rijst. Succes en eet smakelijk!!

Tip: Je kunt hier ook kleine hele forellen voor gebruiken en deze vullen, gebruik dan wel 1 kleine forel per persoon en verdubbel de hoeveelheid voor de vulling.

Thailand

Thailand

Vis

4 pers

no:318/971 << >>
4 forelfilets van ongeveer 100 - 110 gr.
8 grote slabladeren

vulling
1 eetlepel olie
2 lenteui, gehakt
2 tenen knoflook gehakt
1 limoen, sap en de geraspte schil
1 eetlepel gemberwortel gehakt
1 eetlepel santen (blok), geraspt
15 gr. verse koriander gehakt

garnering
enkele blaadjes koriander

zout en vers gemalen peper