Keizerlijke loempia Cha gio


M eng de benodigdheden voor de vulling en zet apart.
Maak de rijstvellen nat door ze in een bak met warm water te dompelen. Droog ze af en vul ieder blad met een grote theelepel vulling op het rijstpapier te leggen.
Vouw de linker- en de rechterkant van het papier naar binnen en rol vervolgens van de onderkant naar boven op.
Rol de velletjes niet te stevig, zodat ze niet breken.
Frituur de rolletjes goudbruin. (Niet teveel ineens bakken, ze plakken dan aan elkaar vast).
De blaadjes van de kruiden worden in de sla rond de rolletjes gerold en dan in een sausje naar wens gedipt.
Men kan ook kip of eend gebruiken als vulling.
Succes en eet smakelijk!!

Vietnam

Vietnam

Vlees

4 pers

no:320/971 << >>
Vulling
500 gr. mager varkensvlees, fijn gehakt
200 gr. garnalen gehakt
100 gr. krab
3 lenteui gehakt
2 tenen knoflook gehakt
3 gedroogde Chinese paddestoelen, geweekt en gehakt
50 gr. glasvermicelli geweekt en in stukjes gesneden
1/2 middel grote wortel in flintertjes gesneden
1 eiwit
1 theelepel suiker
snufje peper
snufje zout
1 eetlepel vissaus

Garnituur
1 kopje verse geurende kruidenblaadjes
b.v. basilicum. munt en koriander
1 kleine krop ijsbergsla
1/4 kopje taugé

2 eetlepels dipvissaus


Velletjes
25 stukjes gedroogd rijstpapier
water

olie om te frituren