Picadillo


Verhit de olie in een grote koekenpan en doe er het gehakt, de ui en knoflook in en bak onder af en toe omscheppen tot het gehakt bruin en de ui gaar is.
Schil de appels, boor ze uit en hak ze. Schep ze door het gehaktmengsel met de rest van de benodigdheden. Laat het onafgedekt 20 minuten bakken, schep het regelmatig om.
Smelt net voor het serveren de boter in een kleine koekenpan en bak er de geschaafde amandelen goudbruin in.

Garneer de picadillo met de amandelen en geef er de tortillachips apart bij.


Succes en eet smakelijk!
Tip: Dit gaat ook goed in een taco met reepjes sla en geraspte belegen kaas en pepers.

Europa

Spanje

Vlees

6 pers

no:224/971 << >>
2 eetlepels olijfolie
1 kg. rundergehakt
1 flinke ui, gesnipperd
3 tenen knoflook gehakt
2 handappels
500 gr. tomaten ontveld, ontzaad en gehakt
4 jalapeno-pepers uit een potje, uitgelekt gehakt
60 gr. rozijnen

1/2 theelepel gemalen kaneel
1/2 theelepel gemalen komijn
zout en vers gemalen peper

Garnituur
15 gr. boter
25 gr. geschaafde amandelen
tortillachips voor het serveren