Calamari met zout en peper en orientaalse saus


Meng de benodigdheden voor de dipsaus. Zet apart.
Verhit de olie in de wok tot ong. 190 oC.
Beslag: Meng de bloem en het ijswater tot een glad papje. Vouw het geslagen eiwit er voorzichtig door met het zout en de peper.
Dompel de stukjes inktvis in het beslag, haal ze eruit en laat het extra beslag er af lekken.
Bak ze dan in de hete olie ong. 3 min. tot ze mooi van kleur zijn. Haal ze eruit met een vork en laat ze op keukenpapier uitlekken. Maak de rest zoals beschreven.
Serveer ze met de dipsaus en partjes limoen.


Succes en eet smakelijk!!!




















Japan

Japan

Vis

4 pers

no:223/971 << >>
500 gr. pijlinktvis schoongemaakt en in ringen van 1/4 cm. dik gesneden

olie om te frituren

beslag
1 eiwit, geklopt
250 ml. ijswater
125 gr. rijstemeel of tempuramix
zout en peper

limoenen

dipsaus
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels teriyakisaus
1 eetlepel honing
1 eetlepel gehakte koriander
1 eetlepel gehakte verse gemberwortel
1 teen knoflook gehakt
sap van een limoen