Pho(soep) met varkenshaasje en steranijs


Meng sojasaus met rijstwijn en 1/2 dl. bouillon. Leg de in plakjes gesneden gember en ui op het vlees en schenk de marinade hierover. Laat 1/2 uur of langer marineren.
Verwarm de oven voor op 180 oC. Haal het vlees uit de marinade, verwarm de marinade met de honing en laat enigszins inkoken. Leg het vlees in een braadslee en bestrooi met peper. Braad in 15 minuten gaar in de oven. Schep af en toe wat marinade over het vlees indien nodig. Zet de marinade apart.
Laat voor de soep de bouillon met steranijs, kruidnagel en limoenblad 30 minuten zachtjes koken.(dit kan als het vlees in de oven staat). Meng pepertjes, gehakte gember, knoflook met vissaus en limoensap en de honing. Zet apart. Voeg het aan de bouillon toe. Laat het op smaak komen doe er nu de overige marinade door en zeef de bouillon. Breng de bouillon aan de kook en doe vervolgens de mie erdoor totdat ze beetgaar is.
Snijd het vlees in dunne reepjes en doe ze in de soepkommen schep de hete bouillon erover en serveer met de lenteui en gehakte koriander

Succes en eet smakelijk!!
TIP: Dit kan ook uitstekend met bief.

Vietnam

Vietnam

Soep

6 pers

no:574/971 << >>
marinade
50 ml. sojasaus
50 ml. rijstwijn
50 ml. bouillon
300 gr. varkenshaas of bief in dunne plakjes gesneden
1 cm. verse gemberwortel in dunne plakjes
1 ui, in dunne ringen gesneden
2 eetlepels honing
peper
soep
1 1/2 liter bouillon
4 stuks steranijs
2 kruidnagels
5 limoenblaadjes
2 rode pepers gehakt zonder zaad
2 tenen knoflook gehakt
1 cm. gemberwortel gehakt
3 eetlepels vissaus
sap van 1 limoen
1 eetlepel honing
75 gr. eiermie, in stukjes gebroken
garnering
3 lenteui in schuine reepjes gesneden
gehakte koriander