Platte rijstnoedels met rundvlees chili-en zwartebonensaus


Week de noedels 30 minuten in heet water, pas op dat ze niet te zacht worden, spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken. Meng de benodigdheden voor de marinade.
Snijd de biefstuk tegendraads in dunne rechthoekige plakjes. Zet het vlees in de marinade en laat ze 1 - 2 uur marineren.
Verhit de olie in de voorverwarmde wok, roerbak het vlees 40 - 50 seconden en neem het zodra het begint te verkleuren uit met een zeef en laat het uitlekken.
Giet de olie uit de wok en bak de chilipepers, de ui en de paprika samen met de zwarte-bonensaus in de wok. Roerbak dit mengsel ongeveer 1 minuut alvorens het halfgare vlees bij te doen. Meng het goed door elkaar en roerbak het nog 1 minuutje. Voeg er tenslotte de uitgelekte noedels en de lichte sojasaus aan toe. Roerbak nog 1 - 2 minuten en zorg dat er niets aan de bodem blijft plakken.
Serveer het gerecht heet.
Succes en eet smakelijk!
Tip: Dit is een basisrecept: je kunt het rundvlees en/of de groente vervangen door andere benodigdheden.

China

Canton

Mie

4 pers

no:575/971 << >>
300 gr. platte rijst noedels
350 gr. biefstuk gesneden als de grootte van een postzegel

marinade
1 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel rijstwijn
1 theelepel basterdsuiker
1 eetlepel aangemaakte maizena

2 uien in stukken zo groot als een postzegel gesneden
3 groene paprika’s in stukken zo groot alseen postzegel gesneden
ong. 6 dl. olie
3 verse rode chilipepers kleingesneden
3 eetlepels zwarte bonensaus met knoflook
3 eetlepels lichte sojasaus