Peking miesoep


Week de champignons in warm water ongeveer. 15 min. laten uit- lekken en de hoedjes in reepjes snijden, de stam niet gebruiken, halveer de garnalen.
Combineer de ingrediënten voor de marinade, doe daar de garnalen bij en bedek ze goed. Doe dan de mie in het kokende water en laat ze beetgaar koken ongeveer. 6 min. haal ze eruit doe in een vergiet laat uitlekken en er koud water overspoelen, vervolgens weer laten uitlekken. Zet apart. Vervolgens de bouillon in soeppot goed heet laten worden en daar de champignons, het vlees en de kool bij doen en het vuur laag draaien en met het deksel op de pot 3 min. laten koken, garnalen erbij en nog 1 min. laten koken. Op het laatste de mie, oestersaus, chili-knoflooksaus en de sesamolie erbij doen, kook het tot het door en door heet is. Serveer in soepkommen.

Succes en eet smakelijk !!

Tip: Dit is een maaltijdsoep die vaak met nieuwjaar gegeten word samen met de panklevers.

China

Beijing

Soep

4 pers

no:497/971 << >>
6 gedroogde champignons geweekt in warm water
250 gram rauwe garnalen schoongemaakt

Marinade
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel rijstwijn of sherry
1/2 eetlepel maïzena

Mie
125 gram eiermie

6 kopjes bouillon
100 gr. mager vlees ( kip rund of varken ) dun gesneden
250 gr. witte- of spits kool in reepjes gesneden

Smaakmakers
2 eetlepels oestersaus
1 flinke theelepel chili- knoflooksaus
1/2 eetlepel sesamolie