gehaktballetjes met zoet-zure saus


Hak het gehakt nogmaals met 2 eetlepels koud water ongeveer 1 minuut. Doe het vlees in een kom en meng het goed met de smaakmakers voor het gehaktmengsel.
Verhit de wok en doe er olie in om te frituren, verhit de olie tot 170 oC. bak de balletje ongeveer 2 minuten.
Haal ze eruit en verhit de olie weer en bak de ze nog eens een halve minuut. Laat ze goed uitlekken.
Roerbak de kool tot ze zacht is en doe er wat zout bij.
Maak de saus door de reepjes lenteui te bakken in 1 eetlepel olie en de rest van de smaakmakers, laat het aan de kook komen en doe er dan de gehaktballetjes in. Meng het snel en serveer het op een met kool bedekte schaal.
Serveer met wat achtergehouden reepjes lenteui.

Succes en eet smakelijk!!!!

China

Beijing

Vlees

4 pers

no:570/971 << >>
500 gr. varkensvlees gehakt

3 lenteui in dunne reepjes gesneden

400 gr. chinese kool in stukken gescheurd
1/2 theelepel zout

smaakmakers voor het gehaktmengsel
1 eetlepel lenteui gehakt
1 theelepel verse gember geraspt
1 eetlepel sojasaus
1/2 eetlepel rijstwijn
1 eetlepel maizena
1 ei

smaakmakers
4 eetlepels suiker
4 eetlepels zw. rijstazijn
2/3 kopje water
1 eetlepel sojasaus
1/4 theelepel zout
1 eetlepel maizena
1/2 theelepel sesamolie

Garnering
1 lenteui in dunne reepjes gesneden