Mosselen in witte wijn-saus


Verhit de olie in een carzuela(aardenwerken platte ovenschaal). Fruit de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Roer er de bloem door en laat het geheel een minuut bakken.Voeg de wijn, de laurier, het citroensap, de peper en wat zout toe. Laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.(Dit kan van tevoren klaar gemaakt worden).
Doe de mosselen in de saus, dek het af en laat het geheel koken tot de mosselen opengaan.
Bestrooi met de peterselie en dien het op.



Succes en eet smakelijk!!!







Europa

Spanje

Schaaldieren

4 pers

no:478/971 << >>
2 eetlepels olijfolie
1 kleine ui, zeer fijn gesneden
2 tenen knoflook fijngehakt
1 eetlepel bloem
1 kop droge witte wijn
1 blaadje laurier
2 eetlepels vers citroensap
vers gemalen peper
zout
24 middelgrote mosselen

1 eetlepel fijngehakte peterselie