kikkererwten in uiensaus


Doe de uitgelekte geweekte kikkererwten samen met de knoflook, schijfje ui, laurierblad en zoveel water dat ze onderstaat in een ruime pan. Breng het geheel aan de kook, temper dan de warmtebron en laat het, met het deksel op de pan, 1 1/2 uur zachtjes koken of zo lang tot de kikkererwten zacht zijn. Giet af, verwijder de knoflook en het blaadje laurier.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de fijngesneden ui ongeveer 1 minuut, voeg de tomaat toe, doe een deksel op de pan en laat dit zachtjes pruttelen tot de ui gaar is, maar niet verkleurd(ongeveer 15 minuten).
Vermeng dit mengsel met de kikkererwten.



Succes en eet smakelijk!!!!
Tip: Dit gerecht kan heel gemakkelijk van tevoren gemaakt worden.

Europa

Spanje

Vegetarisch

4 pers

no:479/972 << >>
125 gr. kikkererwten een nacht in koud water geweekt
1 teen knoflook gepeld
1 schijfje ui
1 blaadje laurier
zout

2 eetlepels olijfolie
1 middelgrote ui, klein gesneden
1 eetlepel ontvelde en in blokjes gesneden tomaat