bloemkoolsalade


Doe een bodempje van 2- 3 cm. water in een pan, voeg zout en citroensap toe en breng dit aan de kook. Leg de bloemkool erin, doe een deksel op de pan en laat dit ong. 10-12 minuten zachtjes koken of zolang tot de bloemkool bijna zacht is.
Goed laten uitlekken en in een schaal doen.
Meng de benodigdheden voor de dressing luchtig. Giet dit mengsel over de bloemkool en meng het geheel met een rubber spatel tot de dressing opgenomen is. Voeg zonodig nog wat zout toe.
Laat dit een paar uur of een nacht intrekken, bestrooi de bloemkool voor het serveren met gehakte ei en peterselie.

Succes en eet smakelijk!!!



Tip: Dit gerecht kun je van tevoren klaarmaken.

Europa

Spanje

Salade

6 pers

no:477/971 << >>
1 kleine bloemkool in kleine roosjes verdeeld
1 theelepeltje zout
2 eetlepels vers citroensap
3 eetlepels gehakt hard gekookt ei
1 eetlepel peterselie gehakt

dressing
1/4 kopje olijfolie
2 eetlepels rode wijnazijn
1 teen knoflook gehakt
1 eetlepel kleine kappertjes
1 theelepel paprikapoeder
snufje cayennepeper
zout