miesalade met varkensvlees


Meng de koriander, vissaus, chilisaus en de rijstbloem door het gehakte vlees.
Rol er hele kleine balletjes van en zet die 20 minuten apart.
Bereid eerst de mie volgens de aanwijziging op de verpakking.(weken in warm water). Laat het goed uitlekken als ze beetgaar is.
Meng vervolgens de benodigdheden voor de dressing en zet apart.
Verhit de olie en bak de gehaktballetjes in 8-10 minuten bruin en gaar. Neem ze uit de pan en zet apart.
Meng de mie met de gehaktballetjes en de wortel. Schenk de dressing erover en meng alles goed.
Schik de salade op een geschikte schaal en serveer het.
Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Salade

4 pers

no:31/971 << >>
500 gr. mager varkensvlees gehakt
3 eetlepels verse koriander gehakt
1 eetlepel vissaus
2 eetlepels zoete chilisaus
1 eetlepel rijstbloem

1 of meer eetlepels olie

150 gr. transparante mie( van mungbonen) of fijne mihoen
1 grote wortel, grof geraspt.

dressing
1 bosje koriander fijn gehakt
1 eetlepel vers geraspte gemberwortel
1 rode ui, in dunne ringen gesneden
1 eetlepel palmsuiker
1.25 dl. vers limoensap
2 eetlepels vissaus
1 1/2 eetlepel olie
1 rode chilipeper, fijn gehakt