rundvleespakketje met citroengras


Doe de vermicelli in een kom, overgiet het met kokend water en laat het 10 minuten staan tot de vermicelli zacht is. Giet de vermicelli daarna goed af.
Bak ondertussen het rundergehakt ongeveer 10 minuten met 3 eetlepels water in een koekenpan ophoog vuur tot het vlees mals en gaar is. Giet het eventuele overtollige vocht af.
Doe nu het vlees over in een kom en voeg er de tauge, vermicelli, het limoensap, citroengras, de vissaus, lenteuitjes en de waterkastanjes aan toe.
Dompel vervolgens de rijstpapiervelletjes een voor een in een kom warm water tot ze zacht zijn of geef iedere gast een kom water om het zelf aan tafel te doen.
Leg een muntblaadje aan het eind van een stuk rijstpapier, leg op het papier 2 eetlepels van het rundvleesmengsel, vouw de uiteinden naar binnen en rol de rijstpapiertjes op.
Serveer de pakketjes met zoete chilisaus.
Succes en eet smakelijk!!!

Thailand

Thailand

Vlees

4 pers

no:32/971 << >>
50 gr. rijstmie
400 gr. mager rundergehakt
50 gr. tauge
2 stengels citroengras klein gesneden
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel vissaus

2 lenteui, dunne plakjes gesneden
200 gr. waterkastanjes (blik) uitgelekt en fijngehakt

12 velletjes rijstpapier
12 verse muntblaadjes

zoete chilisaus