Maleisische groentekoekjes


kool-prei-broccoli.jpg Maak het beslag: Roer de bloem, het bakpoeder, het zout, het paprikapoeder en de peper in een kom door elkaar en roer daarna het water erdoor. Roer niet te lang. Roer snel de eierdooiers erdoor. Het beslag mag nog wat klontjes bevatten. Schep de groenten en de gemberwortel erdoor.
Verhit een grote koekenpan op hoog vuur en giet er olie in, schep er een flinke lepel van het beslag met de groenten in en draai de pan rond, zodat de bodem met een dun laagje is bedekt. Laat 1 tot 2 minuten bakken tot het pannenkoekje bruin en knapperig is. Keer het om en laat het aan de andere kant bakken.
Schep het op een voorverwarmde schaal.
Bak op dezelfde manier de andere pannenkoekjes.
Bestrooi de pannenkoekjes met zout en serveer ze warm.
Succes en eet smakelijk!!

Azie

Maleisie

Vegetarisch

4 pers

no:36/971 << >>
100 gr. champignons in dunne plakjes
200 gr. spinazie, gewassen en de steeltjes verwijderd
3 eetlepels fijn gehakte koriander
3 eetlepels fijn gehakte basilicum
200 gr. uien in dunne ringen gesneden
200 gr. courgettes, in dunne plakjes gesneden
1 eetlepel fijn gehakte gemberwortel

4 eetlepels olie om te bakken
zout om te bestrooien

Beslag
300 gr. bloem
2 theelepels bakpoeder
3 theelepels zout
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel vijfkleurenpeper
3/4 ltr. ijskoud water
2 eierdooiers