Quiche van zalm en grote garnalen


Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad en bedek er een springvorm of bakblik van 20 cm. doorsnee mee. Prik overal gaatjes in de bodem en maak met de tanden van een vork een patroon(niet te netjes) in de randen van het deeg. Zet het deeg 30 min. in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor op 180 oC.. Bak de deegvorm in ong. 30 minuten goudbruin. Zet de oven dan op 160 oC.
Snijd de zalm in blokjes van 2 cm. verdeel de zalm en garnalen over de deegvorm. Bestrooi de vis met paprikapoeder.
Klop de eieren en extra dooiers met de room, melk en dille en breng dit op smaak. Schenk dit over de zalm en garnalen. Bak de quiche ongeveer 30 minuten tot de vulling net gestold is.
Serveer de quiche heet of op kamertemperatuur en garneer hem met limoen, tomaat en dille.
Succes en eet smakelijk!!
Variatie: Als je de garnalen vervangt door wat extra zalm of een mengsel van zalm en witvis gebruikt, is de quiche wat minder duur.

Europa

Frankrijk

Vis

6 pers

no:37/971 << >>
350 gr. korstdeeg, ontdooid indien nodig
250 gr. zalmfilet, zonder huid
250 gr. garnalen gekookt en gepeld
2 eieren, plus 2 extra dooiers
1.5 dl. room
2 dl. melk
1 eetlepel verse dille, gehakt
zout, zwarte peper en paprikapoeder
schijfjes limoen, partjes tomaat en takjes dille voor de garnering