Maleise garnalencurry


Hak alle benodigdheden voor de kruidenpasta en maal ze fijn. Voeg een beetje van de olie toe om het malen te vergemakkelijken.
Verhit de olie in een wok en bak de gemalen benodigdheden 10 minuten tot ze gaan geuren. Voeg de suiker, zout en kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg limoensap en garnalen toe en laat 5 minuten sudderen tot de garnalen gaar zijn.
Serveer ze met witte rijst of Roti Jala.
Succes en eet smakelijk!!!
Tip: Kook de garnalen niet te lang, anders worden ze taai.

Azie

Maleisie

Schaaldieren

4 pers

no:437/971 << >>
1/2 kopje olie
2 eetlepels palm- of basterdsuiker
1 theelepe l zout
3 eetlepels dikke kokosmelk
4 eetlepels limoensap
500 gr. middelgrote garnalen, gepeld en schoongemaakt


kruidenpasta
10 rode pepers
3 middelgrote rode uien
2.5 cm. galangal(laos)
10 tenen knoflook
3 kemirienoten