Gestoomde vis (zeebaars, zalmforel, tarbot)


Kerf de vis op verschillende plaatsen in. (niet te diep)
Wrijf de vis van binnen en buiten in met zout en peper. Laat het 30 min. staan. Dep de vis droog en leg hem op een passende schaal. Meng de smaakmakers, schenk dit over de vis. Verdeel de lenteui en de chilipepers over de vis . Zet de vis op de schaal in een stoommand- of pan. Laat het vervolgens ongeveer 15 min. stomen (tot de ogen witte bolletjes zijn, haal dande schaal uit de pan en zet hem op de tafel. Of schep de vis op een dienschaal. Verhit in een klein pannetje de twee soorten olie en giet het over de gestoomde vis , vervolgens giet je de sojasaus erover en garneer het met de klein gesneden koriander.
Succes en eet smakelijk!!


China

Canton

Vis

4 pers

no:436/971 << >>
1 grote vis zalmforel met kop en staart ong.
1 kg
beetje zout
iets meer peper

smaakmakers
2 eetlepels fijngesneden gemberwortel
2 eetlepels zwarte bonen-knoflookpasta
2 eetlepels rijstwijn
2 eetlepels lichte sojasaus

2 lenteui in schuine repen gesneden
1 of 2 rode chilipepers zonder zaadjes in dunne ringetjes gesneden

2 eetlepels olie
1/2 eetlepel sesamolie

2 eetlepels lichte sojasaus
3 eetlepels fijngesneden koriander