Hete viscurry


Hak en maal de kruidenpastabenodigdheden fijn in de vijzel.
Verhit de olie in een wok en bak de galangal (laos) en de kruidenpasta 5 minuten.Voeg de tamarindepulp toe. Voeg 1/2 kopje water toe en kook 5 minuten. Voeg de rest van het water toe en breng aan de kook.
Voeg de vis, daun-kesun, zout, suiker en kokosmelk toe en sudder 5 minuten zonder deksel.
Geef het met witte rijst.
Succes en eet smakelijk!!

Azie

Maleisie

Vis

4 pers

no:438/971 << >>
kruidenpasta
15 gedroogde pepers, geweekt in heet water
2 kemirienoten
4 tenen knoflook gehakt
10 sjalotten klein gesneden
1/2 theelepel geelwortelpoeder
1 kopje water

1/3 kopje olie
1 cm. galangal(laos) geplet
1 volle eetlepel tamarindepulp
2 1/2 kopje water
6 dikke visfilet in stukken gesneden
4 takjes daun kesum(laksablad) , gehakt
zout
1 theelepel suiker
3 eetlepels dikke kokosmelk

Garnering:
gehakte lenteui en korianderblaadjes