Loempiaatjes met een vulling van glasnoedels en garnalen


De loempiavelletjes in de verpakking laten ontdooien, vervolgens uit de verpakking halen(20 - 25 velletjes) de rest weer invriezen. De velletjes losmaken en apart leggen en met een vochtige doek afdekken(anders drogen ze uit) . De glasnoedels in een kom met heet water overgieten en zacht laten worden. Dat duurt 10 minuten of langer(maakt niet uit).
Leg alle gesneden benodigdheden in een kom en schep door elkaar. Voeg er nu de sojasaus, chiliolie en de suiker door. Mengen.
Het rollen: een deegvelletje met de punt naar je toe leggen, wat vulling in de vorm van een rolletje op het onderste gedeelte van het velletje leggen, de rand vrijlaten. De onderste deegpunt over de vulling leggen en een slag oprollen, dan de zijkanten naar binnen vouwen en doorrollen.Plak het dicht met eiwit of een papje van maizena en water
Verhit de olie tot ong. 180 oC. en bak er de loempiaatje in (ong. 5-6 stuks).
Saus: Het limoensap, de azijn en de suiker mengen tot er geen suikerkorreltjes meer te zien zijn, nu er de vissaus, de knoflook en de pepers er door roeren. Verdeel het over kleine schaaltjes.

Succes en eet smakelijk!!

Vietnam

Vietnam

Schaaldieren

4 pers

no:412/971 << >>
20 - 25 loempiavelletjes uit de diepvries
(20 x 20 cm.)
50 gr. glasnoedels
4 lenteui klein gehakt
grote bos bieslook in ringetjes van 1 cm. gesneden
400 gr. rauwe of gekookte garnalen in kleine stukjes gesneden
2 eetlepels sojasaus
2 theelepeltjes chiliolie(naar wens)
snufje palmsuiker
eventueel zout

olie om te frituren

Saus benodigdheden
2 verse rode pepers klein gehakt
2 tenen knoflook klein gehakt
3 eetlepels limoensap
1 eetlepel blanke rijstazijn
2 theelepels suiker
3 eetlepels lichte sojasaus