Garnalen- gemberwontons met komkommersaus


Maal de garnalen, lenteuitjes, gemberwortel en sojasaus in een keukenmachine tot een grove pasta.
Neem een wonton en bedek de andere vellen met een vochtige theedoek tegen het uitdrogen. Schep een volle theelepel garnalenmengsel in het midden van het vel. Bestrijk de randen met wat water en vouw het velletje over de vulling, zodat een driehoek of een half maantje ontstaat. Pak het wontonvelletje op en druk de onderkant plat en knijp de randen goed op elkaar. Dek de wonton af met een vochtige theedoek. Herhaal dit met de andere wontonvelletjes en vulling.
Zet de wontons op een stuk bakpaier in een groot bamboe-stoommandje. Leg het deksel op het mandje en stoom de wontons ongeveer 8 minuten boven sudderend water in een wok. Schenk er indien nodig water bij.
Meng intussen de benodigdheden voor de komkommersaus in een kom.
Serveer de hete wontons met de saus.
Succes en eet smakelijk!!

China

Hongkong

Snacks

4 pers

no:348/971 << >>
250 gr. rauwe garnalen gepeld
2 lenteui gehakt
5 cm. gemberwortel geschild engehakt
2 eetlepels sojasaus
20 wontonvelletjes

komkommersaus
1/2 kleine komkommer, ontdaan van zaadjes in kleine blokjes gesneden
5 cm. gemberwortel geschild en klein gehakt
1 theelepel palmsuiker
1 kleine rode chilipeper z.z. fijn gehakt
2 eetlepels vissaus
sap van 1 limoen
2 eetlepels sojasaus